Sunday, August 4, 2013

Έκθεση εικαστικών του Solimán Lopez στο Κτήμα Μερκούρη/ Visual arts exhibition of Solimán Lopez at the Mercouri Estate

photo No 1
Ανοιχτή παρουσίαση των έργων του Ισπανού καλλιτέχνη Solimán Lopez   στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη από την καλλιτεχνική πλατφόρμα Create an Accident


Ο Solimán Lopez    είναι καλεσμένος του προγράμματος φιλοξενίας καλλιτεχνών που διοργανώνουν οι δύο φορείς, στα πρότυπα αντίστοιχων Ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Το Κτήμα Μερκούρη και η πλατφόρμα Create an Accident  παρείχαν την υλικοτεχνική υποδομή, την καλλιτεχνική υποστήριξη και την φιλοξενία για τρεις εβδομάδες στον Ισπανό καλλιτέχνη.
Ο Solimán Lopez ανήκει στην νέα γενιά των Ισπανών καλλιτεχνών που συνδυάζουν τις παραστατικές τέχνες, τα εικαστικά και την σύγχρονη τεχνολογία προσπαθώντας να προσδιορίσει την ανθρώπινη θέση και συμπεριφορά στο κέντρο της ψηφιακής εποχής.
Το σύνολο των έργων που παρουσιάστηκε στο Κτήμα Μερκούρη αποτελεί μία σύνθεση των παραπάνω αναζητήσεων, σε ανοιχτό διάλογο με το αγροτικό τοπίο και την ιστορική παράδοση της περιοχής.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Ιουλίου και ώρα 19:30 στις εγκαταστάσεις του Κτήματος Μερκούρη παρουσία του καλλιτέχνη ο οποίος και   ξενάγησε τους επισκέπτες.

Στην φωτογραφία Νο 1 ο Solimán Lopez   είχε χρησιμοποιήσει ως βάση για να εκθέσει τις φωτογραφίες του 5 παλιές ψεκαστικές μηχανές του αγροκτήματος.
Οι φωτογραφίες απεικόνιζαν τον Solimán Lopez   ο οποίος με μία παλιά ψεκαστική μηχανή στην πλάτη είχε φωτογραφηθεί σε ένα υπόγειο του κτήματος Μερκούρη γιατί όπως είπε  το υπόγειο έμοιαζε με τούνελ και τον τούνελ παρέπεμπε στο διαδίκτυο , και με το ψεκαστικό μηχάνημα προσπαθούσε να καθαρίσει το διαδίκτυο από τις επιμολύνσεις.

Προσθέστε το σχόλιό σας Add your comment
Blog Widget by LinkWithin

No comments :

Post a Comment