Thursday, April 21, 2011

Η Απαγορευμένη Πόλη του Jiang Guofang

7 Απριλίου 11 - 19 Ιουνίου 11
Χώρος > Ίδρυμα Β & Μ Θεοχαράκη

Ο Jiang Guofang είναι ένας από τους γνωστότερους Κινέζους καλλιτέχνες.
Αποφοίτησε από την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας και άρχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα διδάσκοντας σε αυτήν, καθώς και στην Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου.
Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φιλοτέχνησε πολλά έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένης της σειράς του Θιβέτ, πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις. Από το 1987 επικεντρώθηκε στη δημιουργία της σειράς έργων του με θέμα την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου.
Το 1993 παρουσίασε την εν λόγω σειρά στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας και από τότε το όνομά του είναι ταυτισμένο με τα έργα αυτά, εκ των οποίων 27 μεγάλων διαστάσεων, πρόκειται να πρωτοεκτεθούν στην Αθήνα, σε όλους τους εκθεσιακούς χώρους του Ιδρύματος Β. κ'αι Μ. Θεοχαράκη.


Ο Jiang Guofang αποφοίτησε από την Κεντρική Ακαδημία Καλών Τεχνών της Κίνας και άρχισε την ακαδημαϊκή του καριέρα διδάσκοντας σε αυτήν, καθώς και στην Ακαδημία Δράματος του Πεκίνου. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου φιλοτέχνησε πολλά έργα ζωγραφικής, συμπεριλαμβανομένης της σειράς του Θιβέτ, πορτρέτα, τοπία και νεκρές φύσεις. Από το 1987 επικεντρώ
θηκε στη δημιουργία της σειράς έργων του με θέμα την περίφημη Απαγορευμένη Πόλη του Πεκίνου, ενώ το 1993 παρουσίασε αυτή τη σειρά στο Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Κίνας.


Το 2004 έγινε ατομική του έκθεση με έργα ζωγραφικής στην Πύλη Shenwu στην Απαγορευμένη Πόλη, η οποία ήταν η πρώτη έκθεση που έγινε 80 χρόνια μετά την ίδρυση του Μουσείου της Απαγορευμένης Πόλης. Το 2006, οργανώθηκαν, επίσης, ατομικές του εκθέσεις στο Μουσείο Shandong και αργότερα στα Μουσεία Τέχνης Shenzhen Yachang και Beijing Yachang. Το 2009 πραγματοποίησε την 12η ατομική του έκθεση στo Πολιτιστικό Κέντρο Βερολίνου.

Η έκθεση συνοδεύεται από τρίγλωσσο κατάλογο στην ελληνική, κινεζική και αγγλική γλώσσα.


Διάρκεια έκθεσης: 7 Απριλίου – 19 Ιουνίου 2011


Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. & Μ. Θεοχαράκη
Βασιλίσσης Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, 106 71 Αθήνα
T: 210-3611206 F: 210-3611349
E: info@theocharakis-foundation.gr
www.thf.gr

Ώρες λειτουργίας
:
Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Σάββατο, Κυριακή: 10:00-18:00
Πέμπτη, Παρασκευή: 10:00-21:00
 
Τιμές εισιτηρίων: 6 €, 3 € (μειωμένο)




Η Απαγορευμένη πόλη Είναι η πόλη που ζούσαν οι Αυτοκράτορες στην Κίνα και απαγορευόταν αυστηρά η είσοδος στο λαό.
Η κατασκευή της ολοκληρώθηκε το 1420 μ.Χ.
Βρίσκεται στο κέντρο του Πεκίνου , κοντά στην πλατεία Τιανανμέν
Blog Widget by LinkWithin

No comments :

Post a Comment