Tuesday, August 24, 2010

Short-toed Eagle - Φιδαετός

Είναι είδος που συναντάτε σε όλη την λεκάνη της Μεσογείου, στην Ρωσία και στην Μέση Ανατολή , καθώς και σε άλλα μέρη της Ασίας (Πακιστάν, Ινδία και μερικά νησιά της Ινδονησίας).
Μεταναστεύει κάθε Σεπτέμβριο με Οκτώβριο κυρίως στην υποσαχάρια Αφρική, βορείως του ισημερινού, και επιστρέφει από τα μέσα προς το τέλος της άνοιξης
Το ενήλικο είναι 63-68 cm μήκος, με άνοιγμα φτερών 185-195 εκ. και ζυγίζει 1.7 έως 1.9 κιλά.
Τρέφεται κυρίως με Ερπετά




Blog Widget by LinkWithin