Saturday, July 17, 2010

Έκθεση με "πρωταγωνιστή" τον Κόμη Δράκουλα, στο Βουκουρέστι

Ο θρυλικός Κόμης Δράκουλας είναι ο "πρωταγωνιστής" έκθεσης, που διοργανώνουν, στο Βουκουρέστι, το Εθνικό Μουσείο Τέχνης της Ρουμανίας (MNAR) και το "Kunsthistorisches Museum - Schloss Ambras" της Βιέννης.

Η έκθεση "Δράκουλας: πρίγκιπας και βρυκόλακας" πρωτοπαρουσιάστηκε από το αυστριακό μουσείο, το 2008, στο Ίνσμπουργκ της Αυστρίας, με αφορμή την 111η επέτειο από τη δημοσίευση του έργου του Ιρλανδού συγγραφέα Μπραμ Στόκερ "Δράκουλας".

Το "αστέρι" της έκθεσης είναι το γνωστό πορτρέτο του πρίγκιπα της Βλαχίας, Βλαντ του Ανασκολοπιστή (15ος αιώνας) ή άλλως Κόμη Δράκουλα, που εδώ και τέσσερις αιώνες φυλάσσεται στο κάστρο του Αμπράς.

Ο Βλάντ Γ΄ Τσέπες ή αλλιώς Βλάντ Δράκουλας (Νοέμβριος 1431 - Δεκέμβριος 1476), πιο γνωστός με τους τίτλους Βλαντ ο Ανασκολοπιστής και Κόμης Δράκουλας, ήταν πρίγκιπας της Βλαχίας.

Γεννήθηκε το 1431 στην πόλη Σιγκισοάρα της Τρανσυλβανίας. Καταγόταν από τον ευγενή οίκο του Μπάσαραμπ, θεμελιωτή του Βλαχικού κράτους και κληρονόμησε τον τίτλο του Τάγματος του Δράκου που παραχωρήθηκε στον πατέρα του από τον βασιλέα της Αγίας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, Σιγκισμούνδο.

Το όνομά του έγινε θρύλος και τροφοδότησε την πένα του Μπραμ Στόκερ, ο οποίος δημιούργησε τον αιμοδιψή χαρακτήρα "Δράκουλα".

πηγή ΑΜΕ-ΜΠΕ
Blog Widget by LinkWithin

No comments :

Post a Comment