Thursday, July 15, 2010

ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ (ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ)

Οι 27 επίτροποι της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποφάσισαν ότι μπορούν να καλλιεργηθούν γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί(Γ.Τ.Ο) στην επικράτειά της Ε.Ε.
Αφήνουν βέβαια το περιθώριο απαγόρευσης της καλλιέργειας Γ.Τ.Ο (μεταλλαγμένα) στην χώρα μέλος αλλά δεν τις επιτρέπει την απαγορεύσει την εισαγωγή και διάθεση στην αγορά τους μεταλλαγμένων προϊόντων (σπόρων, τροφίμων, ζωοτροφών) τα οποία έχουν έγκριση από την Ε.Ε.
Τα κράτη μέλη θα έχουν την δυνατότητα οριοθέτησης περιοχών χωρίς μεταλλαγμένα (GMO – free
Επίσης η τάση είναι να χαλαρώσουν ακόμα περισσότερο οι κανόνες συνύπαρξης των μεταλλαγμένων με τα καθαρά μη μεταλλαγμένα . Δηλαδή να μειωθούν οι αποστάσεις μεταξύ των καλλιεργειών αυτών , να μην υπάρχει σήμανση των μεταλλαγμένων κ.λ.π
Τώρα ποια χώρα από μόνη της θα μπορέσει να αντισταθεί στις πιέσεις αφού δεν άντεξε η Ε.Ε. Είναι ένα καλό ερώτημα. Τους πέταξε το μπαλάκι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο της δήθεν ελευθερίας.
Και σε περίπτωση που κάποια χώρα το τολμήσει , θα γίνεται το γνωστό οξύμωρο σχήμα όπου θα πωλούνται και θα αγοράζονται νόμιμα οι μεταλλαγμένοι σπόροι και θα καλλιεργούνται παράνομα
Blog Widget by LinkWithin

No comments :

Post a Comment